-35%
10-20

Odmerkov

40

Količina

2-4

Na dan

Darilo Narave d.o.o. | mastika.si Več info? 051 220 321

Mastika žvečljive tablete, 40 tablet

(1 mnenje stranke)
(1 mnenje stranke)

Original price was: 18,00 €.Current price is: 11,70 €.

Prihrani: 6,30  (35%)

250 mg Chios mastike v žvečljivi tableti. Smola drevesa Pistacia lentiscus je močan antioksidant in ima antibakterijske učinke ter pomaga obnavljati želodčno sluznico in tako preprečuje nastanek rane oz. čira na želodcu.

Evropska agencija za zdravila je mastiko z otoka Chios uvrstila na seznam tradicionalnih zeliščnih zdravil. Uporabnost Chios mastike so cenili že stari Grki, ki so jo uporabljali pri težavah z želodcem (razjede (čir oz. ulkus), napihovanje, zgaga itd..), v novejšem času pa obstajajo študije, ki potrjujejo njeno učinkovitost pri okužbi prebavil z bakterijo Helicobacter pylori.

NAMEN IN NAČIN UPORABE:
– Chios mastika v žvečljivi tableti je učinkovita naravna pomoč in preventiva pred nastankom rane (čira) na želodcu, saj obnavlja in ščiti želodčno sluznico. Ne povzroča stranskih učinkov in je primerna za holistično podporo pri težavah z želodcem.

– Priporoča se jemanje pol ure pred obrokom. Za ohranjanje ustne higiene pa po obroku.

– Predlagan odmerek uporabe je: 4 žvečljive tablete na dan, osem tednov (6 škatlic).

Predviden čas dostave: 26. julij 2024

SKU 5200314351040 Kategorije: , Uporaba: , , ,
M Ikone Vegan

Vegan

Mastika Ikone brez glutena

Brez glutena

Mastika Ikone brez sladkorja

Brez sladkorja

Dodatne informacije

SESTAVA:

Chios mastika prah (250 mg), EMDEX (vezivo)

PROIZVAJALEC:

AON Mastiha

ŠT. TABLET:

40

KONTRAINDIKACIJE:

  • Ni poročil o kontraindikacijah. Osebam s preobčutljivostjo na katero koli sestavino Chios mastike se uživanje odsvetuje.

 

Chios mastika v žvečljivih tabletah (mastikina smola) vpliva na celoten prebavni trakt

Mastika oz. mastiha ima več različnih imen, mastic, mastix, mastiha. Preučevanje mastikine smole je dokazalo, da ima protivnetne, antibiotične, protiglivične in antioksidativne lastnosti.

Študije so pokazale vpliv Chios mastikine smole na zmanjšanje simptomov pri:

Učinke Chios mastike je prepoznala tudi Evropska agencija za varno hrano (EFSA), ki je potrdila, da Chios mastika prispeva k zdravemu prebavnemu sistemu in ugodno vpliva na ustno higieno.
EFSA trditve: The European Food Safety Authority (EFSA) recognizes the following health claims for Chios Mastiha: …contributes to a healthy gastrointestinal system…and …has a beneficial effect on oral hygiene. [Art. 13.2, No. 1314 & 3082]

Okužba s Helicobacter pylori je ena najpogostejših okužb

S to trdovratno bakterijo je okuženih kar 80% Zemljanov. Uspešno se upira zdravljenju z antibiotiki, saj je razvila uspešen način samozaščite. Študije so dokazale, da Chios mastikina smola oziroma Chios mastika vpliva na obseg Helicobacter pylori v želodcu in je lahko učinkovito dopolnilo pri njenem zdravljenju.

Chios mastika v žvečljivih tabletah pripomore k zmanjšanju želodčne kisline

Če imate pekoč občutek v žlički in se vam spahuje po kislem, imate najbrž povečano količino želodčne kisline. Dokaz za to je tudi, če vas peče v želodcu, ko popijete vino ali kavo, ki močno sproščata želodčno kislino. Chios mastika deluje tako, da naredi oblogo na želodčni sluznici in jo tako ščiti pred kislino v želodcu ter tako lajša pekoč občutek. S svojim protivnetnim delovanjem Chios mastika pomiri sluznico.

Chios mastika v žvečljivih tabletah izboljša tudi ustno higieno

Ko topite žvečljive tablete v ustih, Chios mastika vpliva protivnetno in protibakterijsko tudi na bakterije v ustih, Chios mastika neguje ustno sluznico in izboljša zadah. 

Chios mastika v žvečljivih tabletah preprečuje vnetje dihalnih poti

V jesenskem in zimskem času je še posebej priporočljivo, da poleg redne nege ustne votline in grla uživate tudi izdelke iz mastike oz mastihe. Dokazano je namreč, da z rednim uživanjem Chios mastikine smole, preprečujete vnetje dihalnih poti.

OPOZORILO ZA PREHRANSKA DOPOLNILA:

Priporočenega odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Prehransko dopolnilo ni namenjeno zdravljenju bolezni ljudi. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. V kolikor ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali se zdravite, se pred uživanjem posvetujte z zdravnikom.

Za več informacij o Chios mastiki oz. mastikini smoli in njenem delovanju si lahko preberete naš Blog. Za še več informacij o sami rastlini oziroma mastikini smoli pa si lahko preberete tukaj.

tabela mastika SLO

PODOBNI IZDELKI

Morda vam bo prav tako všeč…

MNENJA

1 mnenje za Mastika žvečljive tablete, 40 tablet

  1. Branka

    Odlično! Meni je že po parih dneh občutno pomagalo.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja