SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine www.mastika.si so usklajeni z zakonodajo na področju varstva potrošnikov in drugimi predpisi, ki urejajo elektronsko poslovanje.

Registracija

Nakup izbranih izdelkov na spletni strani www.mastika.si je pogojen z registracijo uporabnika. Ta se začne s klikom na gumb Registracija. V novem oknu je najprej potrebno vpisati veljaven elektronski naslov. S klikom na gumb Registracija novega uporabnika se na zaslonu odpre obrazec za vpis kontaktnih podatkov. Po vpisu informacij (obvezna so z zvezdico označena polja), ki jih potrebujemo za naročilo in dostavo izbranih izdelkov, se ustvari vaš račun.

Obiskovalec spletne strani si z izpolnitvijo teh obrazcev ustvari uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Oba podatka določata in povezujeta stranko z unešenimi informacijam.

Ob registraciji je potrebno navesti naslednje podatke:

  • ime in priimek
  • naslov
  • telefon za kontakt
  • elektronski naslov
  • geslo
  • v primeru naročnikov, ki so poslovni subjekti tudi id. številko za DDV

Po vnosu vseh potrebnih podatkov, mora uporabnik potrditi polje, da je seznanjen s pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine. S tem potrjuje, da jih je prebral, jih razume, se z njimi strinja in jih sprejema.

Ob registraciji se uporabnik zavezuje, da so vsi vpisani podatki točni in pravilni. Uporabnik sam odgovarja za točnost vnesenih podatkov. Pri tem ni dovoljena uporaba nazivov drugih oseb, registriranih znamk ali vpis drugih oseb in za kršitve jamči uporabnik s polno odškodninsko in kazensko odgovornostjo ter nase prevzema pasivno legitimacijo v primeru spora ali nesporazumov. Ravno tako niso dovoljene nobene manipulacije z uporabniškim računom. Upravljavec spletne strani lahko po svoji presoji registracijo novih registriranih uporabnikov omeji oziroma uporabnikom ne dopusti pridobitve članstva.

Lastnik spletne strani zbira podatke izključno za lastno uporabo. Registriranim uporabnikom posreduje sporočila o novostih, akcijah in objave člankov o konoplji. V kolikor se uporabniki s tem ne strinjajo, se lahko ob prejemu prvega sporočila iz mejling liste odjavijo.

Ko je postopek registracije zaključen, uporabnik avtomatično vstopi v spletno trgovino in s tem postane registriran uporabnik. Pri naslednjem nakupu na spletni strani uporabnik vpiše le uporabniško ime in geslo, ki si ga je izbral.

Ponudba izdelkov in cene

Ponudba na spletni strani www.mastika.si je prilagojena sezoni oziroma letnemu času in drugim značilnostim na trgu. Zato se cene, količine in vrste izdelkov pogosto posodabljajo. Te podatke pridelovalec in upravljavec spletne trgovine lahko spremeni brez predhodnega obvestila. Določajo se na podlagi ponudbe in povpraševanja, zato jih je potrebno večkrat preverjati. Cena se lahko spremeni tudi istemu izdelku, kar je še posebej označeno ob predstavitvi posameznega izdelka.

Izdani račun s strani ponudnika je (preko registracije) kupcu dosegljiv v vsakem trenutku na strežniku upravljavca te spletne strani. Ravno tako je dostopna vsa dokumentacija komunikacije s kupcem preko spleta za naročilo, plačilo ali dostavo. Ta je shranjena v elektronski obliki na strežniku ponudnika.

Akcije in kuponi

Akcije predstavljajo posebne ponudbe naše trgovine, ki so na voljo v določenem časovnem obdobju. Akcije se lahko nanašajo na posamezne izdelke, skupine izdelkov ali pa na celoten nakup. Akcije veljajo izključno do razprodaje zalog ali do izteka določenega časovnega obdobja. 

Kuponi so ekskluzivni za vas in ponujajo dodatne ugodnosti ob vašem nakupu. Vsak kupon pri nas (mastika.si)  je običajno namenjen za enkratno uporabo, razen če je na kuponu navedeno drugače. Kuponi se ne seštevajo, ne delujejo med seboj in ne veljajo za že znižane izdelke, razen če je na kuponu posebej navedeno nasprotno. Prosimo, upoštevajte, da je večina naših kuponov namenjena enkratni uporabi. Če pa je na kuponu zapisano, da je večkratna uporaba dovoljena, se prepričajte, da izkoristite vse ugodnosti, ki vam jih kupon omogoča.

Kuponi se ne morejo kombinirati z drugimi akcijami ali popusti, razen če je izrecno navedeno drugače. V primeru znižanih izdelkov kuponi morda ne bodo veljavni. Preverite pogoje za vsak posamezen kupon. Za kakršne koli vprašanja nas lahko kontaktirate preko telefona ali preko e-pošte. 

Naši poslovni običaji predvidevajo, da blago, ki se prodaja na spletni strani lahko zamenjamo le, če to ni blago:

– ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro poteče rok uporabe
– ki je zapečateno in posledično ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat
– ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti

V zakonu o varstvu potrošnikov je zapisano, da potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe (v našem primeru pogodbo predstavlja samo naročilo, ki postane veljavno z odpošiljanjem le-tega preko spletne strani www.mastika.si) v primeru, da narava samih izdelkov ni primerna za vračilo – kakšni so ti izdelki je opisano v zgornjih treh alinejah!
V kolikor je na straneh Spletne DARILO NARAVE  d.o.o. kupljeno zdravilo, prehransko dopolnilo (v obliki tablet, kapsul, tekočin…), medicinsko tehnični pripomoček (npr. testni lističi, merilniki ipd.) ali kozmetični proizvod, pripomočki, ki se na kakršen koli način vstavljajo v telo oziroma prihajajo v stik s telesnimi tekočinami, potem vračilo naročenega blaga NI mogoče (v primeru, da je varnosten pečat odprt ali posumimo, da je stranka takšen izdelek na kakršen koli način odprla).

Kvaliteta ponujenih izdelkov

Upravljavec spletne trgovine www.mastika.si si prizadeva strankam ponuditi največjo možno kvaliteto, zato stalno preverja certifikate dobaviteljev.

Za vso ponudbo v tej spletni trgovini je zagotovljena sledljivost. Kljub temu pa podatki o ponujenih izdelkih temeljijo tudi na informacijah dobaviteljev, predelovalcev in pridelovalcev surovin  in izdelkov.

Za vsak predstavljen izdelek na teh spletnih straneh se vodi natančna elektronska dokumentacija o dobaviteljev, predelovalcu in pridelovalcu surovin ali končnega izdelka, s kontaktnimi podatki in vseh potrebnih informacijah surovine ali izdelka.

Te podatke hrani dobavitelj v svojih evidencah. Osebni in kontaktni podatki dobaviteljev, predelovalcev in pridelovalcev surovin niso dostopni obiskovalcem spletne trgovine. Hrani jih upravljavec te spletne trgovine.

Ponudnik in upravljavec te spletne trgovine, je zastopnik blagovne znamke Mastiha, ki ga označuje svojstven logotip, ki je zaščiten. Ponudnik ima za opravljanje dejavnosti vsa potrebna dovoljenja.

Fotografije na spletni strani so last spletne trgovine www.mastiha.si, pexels.com, unsplash.com, freeimages.com in jih ni dovoljeno kopirati in so pod avtorsko zaščito. Fotografije so namenjene simbolni predstavitvi izdelka.

Fotografije so namenjene simbolni predstavitvi izdelka.