-20%
15-30

Odmerkov

60

Količina

2-4

Na dan

Darilo Narave d.o.o. | mastika.si Več info? 051 220 321

Mastika kapsule 80%, 60 kapsul

Original price was: 24,10 €.Current price is: 19,28 €.

Prihrani: 4,82  (20%)

280 mg Chios mastike v kapsuli. Smola drevesa Pistacia lentiscus je močan antioksidant in ima antibakterijske učinke ter ppomaga obnavljati želodčno sluznico in tako preprečuje nastanek rane oz. čira na želodcu. Chios mastika kot naravna pomoč pri težavah prebavnega trakta.

Evropska agencija za zdravila je mastiko z otoka Chios uvrstila na seznam tradicionalnih zeliščnih zdravil. Uporabnost Chios mastike so cenili že stari Grki, ki so jo uporabljali pri težavah z želodcem (razjede (čir oz. ulkus), napihovanje, zgaga itd..), v novejšem času pa obstajajo študije, ki potrjujejo njeno učinkovitost pri okužbi prebavil z bakterijo Helicobacter pylori.

NAMEN IN NAČIN UPORABE:
– Chios mastika je učinkovita naravna pomoč in preventiva pred nastankom rane (čira) na želodcu, saj obnavlja in ščiti želodčno sluznico. Ne povzroča stranskih učinkov in je primerna za holistično podporo pri težavah z želodcem.

– Priporoča se jemanje pol ure pred obrokom skupaj s požirkom vode ali soka.

– Predlagan odmerek uporabe je: 4 kapsule 80% Chios mastike na dan, osem tednov (4 škatlice).

Predviden čas dostave: 26. julij 2024

SKU 5200314350036 Kategorije: , Uporaba: , ,
M Ikone Vegan

Vegan

Mastika Ikone brez glutena

Brez glutena

Mastika Ikone brez sladkorja

Brez sladkorja

Dodatne informacije

SESTAVA:

Chios mastika prah (280 mg), magnezijev stearat, celuloza, hipromelozna kapsula

PROIZVAJALEC:

AON Mastiha

ŠT. KAPSUL:

60

KONTRAINDIKACIJE:

  • Ni poročil o kontraindikacijah. Osebam s preobčutljivostjo na katero koli sestavino Chios mastike se uživanje odsvetuje.

 

Chios mastika v kapsulah (mastikina smola) vpliva na celoten prebavni trakt

Mastika oz. mastiha ima več različnih imen, mastic, mastix, mastiha. Preučevanje mastikine smole je dokazalo, da ima protivnetne, antibiotične, protiglivične in antioksidativne lastnosti.

Študije so pokazale vpliv Chios mastikine smole na zmanjšanje simptomov pri:

Učinke Chios mastike je prepoznala tudi Evropska agencija za varno hrano (EFSA), ki je potrdila, da Chios mastika prispeva k zdravemu prebavnemu sistemu in ugodno vpliva na ustno higieno.
EFSA trditve: The European Food Safety Authority (EFSA) recognizes the following health claims for Chios Mastiha: …contributes to a healthy gastrointestinal system…and …has a beneficial effect on oral hygiene. [Art. 13.2, No. 1314 & 3082]

Okužba s Helicobacter pylori je ena najpogostejših okužb

S to trdovratno bakterijo je okuženih kar 80% Zemljanov. Uspešno se upira zdravljenju z antibiotiki, saj je razvila uspešen način samozaščite. Študije so dokazale, da Chios mastika oziroma Chios mastikina smola vpliva na obseg Helicobacter pylori v želodcu in je lahko učinkovito dopolnilo pri njenem zdravljenju.

OPOZORILO ZA PREHRANSKA DOPOLNILA:

Priporočenega odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Prehransko dopolnilo ni namenjeno zdravljenju bolezni ljudi. V kolikor ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali se zdravite, se pred uživanjem posvetujte z zdravnikom.

Za več informacij o Chios mastiki (mastiha) ter njenem delovanju si lahko preberete naš Blog. Za še več informacij o sami rastlini oziroma mastikini smoli pa si lahko preberete tukaj.

tabela mastika SLO

PODOBNI IZDELKI

Morda vam bo prav tako všeč…

MNENJA

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Mastika kapsule 80%, 60 kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja