-13%
Darilo Narave d.o.o. | mastika.si Več info? 051 220 321

Mastika pastile 20×2,2g

(2 mnenji strank)
(2 mnenji strank)

5,60 

Prihrani: 0,84  (13%)

Prebava se začne v ustih. Pastile z mastikinim oljem učinkujejo rahlo antibiotično, kar pripomore k zmanjšanju bakterij v ustih. Učinek se kaže v boljši oralni higieni ter zmanjšanju občutka praskanja in pikanja v grlu.

Evropska agencija za zdravila je mastiko iz otoka Chios uvrstila v seznam tradicionalnih zeliščnih zdravil. Uporabnost Chios mastike so cenili že stari Grki, ki so jo uporabljali kot podporo ustni higieni, zaradi antibakterijskega delovanja proti ustnim bakterijam, in proti zadahu. V novejšem času pa obstajajo študije, ki potrjujejo učinkovitost žvečenja mastike pri prečevanju kariesa, paradontoze in umirjanju vnetih dlesni.

NAMEN IN NAČIN UPORABE:
– Za zmanjševanje zadaha ter drugih težav v ustih in grlu pastilo preprosto raztopite v ustih. Nudi dolgotrajen prijeten okus v ustih.

Predviden čas dostave: 2. oktober 2023

SKU 5200314322170 Kategorije: , Uporaba: ,
M Ikone Vegan

Vegan

Mastika Ikone brez glutena

Brez glutena

Dodatne informacije

SESTAVA:

0,2% Chios mastikinega olja

PROIZVAJALEC:

AON Mastiha

HRANILNA VREDNOSTNA

100g

ENERGIJSKA VREDNOST

61kJ/ 231kcal

OGLJIKOVI HIDRATI

96g

POLIOLI

95,8g

SLADKOR

0,1g

BELJAKOVINE

0,0g

MAŠČOBE

0,0g

NASIČENE MAŠČOBE

0,0g

VLAKNINE

0,0g

SOL

0,0g

KONTRAINDIKACIJE:

  • Ni poročil o kontraindikacijah. Osebam s preobčutljivostjo na katero koli sestavino mastike se uživanje odsvetuje.

Mastiha Chiou contributes to a healthy gastrointestinal system. (Mastiha Chiou prispeva k zdravemu prebavnemu sistemu.)*

*EFSA (European Food Safety Authority) Not. No.: 114100/19-12-2017

OPOZORILO: Prekomerno uživanje lahko povzroči laksativne učinke (drisko). Izdelek ni primeren za otroke mlajše od 3 let. Hraniti na suhem in hladnem mestu.

Mastika pastile oz. Mastiha pastile blažijo srbeče grlo

Pastile z mastikinim oljem učinkujejo rahlo antibiotično, kar pripomore k zmanjšanju bakterij v vaših ustih. Učinek se kaže v boljši oralni higieni ter zmanjšanju srbenja in pikanja v grlu. Preprosto topite pastilo v ustih, ko se srbenje pojavi.

Mastika pastile so prijetnega in osvežilnega okusa

Osvežilni okus Mastiha oz. mastike bo spremljal vaš dah še nekaj časa po zaužiju.

Infekcije so pogostejše v primeru suhih ust

Kserostomija je stanje, ko so usta pogosto suha. Zato tudi hitreje lahko pride do infekcij. Pomirjujočo nego suhih ust zagotovite z mastika pastilami.

Za več informacij o Mastihi oziroma Mastiki in njenem delovanju si lahko ogledate naš Blog. Za še več informacij o sami rastlini oziroma mastikini smoli si pa lahko preberite tukaj.

Oralna higiena

Mastika pastile so odlična rešitev za bolj svež zadah, po zaužitju pastile jo raztopite v ustih in je ne pogoltnite. Pastile po zaužitju delujejo hitro in učinkovito saj pomirjajo srbečico, občutek zbadanja ali pikanja v ustni votlini. Pastile se lahko pohvalijo tudi z prijetnim okusom, ki nam prav tako polepša in osveži naš zadah. Mastika pastile so odlične za vsakodnevno rabo. Predvsem ko imamo suha usta, ki so bolj dovzetna za različne infekcije. Mastika pastile preprosto najboljša rešite za oralno higieno.

PODOBNI IZDELKI

Morda vam bo prav tako všeč…

MNENJA

2 mnenji za Mastika pastile 20×2,2g

  1. Žiga

    Izjemno prijeten in osvežilen okus! Eno pastilo vzamem vsakič pred sestankom za bolj svež in prijeten zadah.

  2. Petra

    Odličen okus in prijeten vonj 😀

Podaj mnenje