You are currently viewing NOVI IZDELKI IZ CHIOS MASTIKE

NOVI IZDELKI IZ CHIOS MASTIKE

  • Reading time:10 min branja

Mastika je grško super živilo, ki dokazano pomaga pri različnih prebavnih težavah, kot je napihnjenost, zgaga in bolečine v želodcu, pa tudi pri kožnih nepravilnostih, srčno žilnih boleznih in ustni higieni. Mastikina smola namreč vsebuje več kot 80 koristnih sestavin. EMA in EFSA sta potrdili učinkovitost mastikine smole za zdravje prebavnega trakta.

KAZALO

SMOLA DREVESA MASTIKE Z GRŠKEGA OTOKA CHIOS

Že od antičnih časov je mastikina smola še posebej cenjena, če je z grškega otoka Chios v Egejskem morju. Ugodna klima in sestava tal pripomorejo, da ima smola s teh dreves več zdravilnih učinkov. Mastika je učinkovita pri zdravljenju bolečin v želodcu in prebavnih težav, kot je napihnjenost ali zgaga, že 2.500 let. Pod svojo zaščito jo je vzel tudi UNESCO. Chios mastika je prepoznana po unikatnem okusu, za terapevtske in zdravilne lastnosti, kot je izboljšanje prebave, ustne higiene in zdravja jeter.

Mastika blog novi izdelki 1

Smola v obliki kapljic priteče iz zarez v deblu. Na otoku smoli zaradi tega pravijo tudi solze s Chiosa. Smola drevesa mastike je močno aromatična snov. Na začetku je smola v tekoči obliki, na soncu pa se posuši in strdi v trdo, a krhko smolo bledo rumenkaste barve. Foto: MASTIKA.SI

AGENCIJA ZA VARNO HRANO POTRJUJE ZDRAVILNE UČINKE UPORABE CHIOS MASTIKINE SMOLE

EFSA je potrdila: ‘Mastikina smola prispeva k zdravemu prebavnemu traktu’. Mastika deluje antimikrobno, antiseptično, protiglivično, sprošča mišične krče, krči žile in tkivo, odvaja vodo, lajša izkašljevanje in poživlja.Glede na nedavne klinične študije Chios mastika dokazano deluje proti bakteriji Helicobacter pylori, blaži zgago, napihnjenost in bolečine v trebuhu, preprečuje in zdravi simptome Crohnove bolezni ter je najbolj naraven način zdravljenja peptičnih razjed.EMA in EFSA sta potrdili, da mastikina smola učinkuje na zdravje prebavnega trakta.

Mastika blog novi izdelki 2

ETERIČNO OLJE MASTIKE

Eterično olje mastike je eno od najstarejših eteričnih olj in ima sveti pomen v hebrejski, berberski, turški, grški pravoslavni, egipčanski in maroški kulturi. Aromaterapija uporablja to olje za energetsko sproščanje in odpiranje uma. Z vdihovanjem mastikinega olja se lažje notranje osredotočimo na meditacijo.

UPORABA MASTIKE V ZDRAVILSTVU, KOZMETIKI IN KULINARIKI

Danes lahko izbiramo med raznovrstnimi načini uporabe mastike. Od žvečenja smolnatih koščkov, dodajanja mastike v prahu različnim jedem ali pijačam do kapsuliranih pripravkov. Sprva je grenkega okusa, potem pa razvije izjemno aromo, ki spominja na vonj cedre ali bora. Mastikina smola se uporablja v zdravilstvu, dodaja se v kozmetične izdelke in uporabljajo jo v grški kuhinji kot začimba in dodatek prehrambnim izdelkom, ter pijačam.

NOV ASORTIMAN IZDELKOV IZ MASTIKE

V naši ponudbi so fantastični naravni izdelki, ki vsebujejo mastiko.

MASTIKA V PRAHU

Mastiki v prahu je dodan prebiotik inulin, ki pripomore k bolj učinkovitemu delovanju prebavnega sistema in prispeva k razvoju probiotikov, ki so nujni za ohranjanje ravnovesja črevesne flore. To pa je ključni dejavnik za zdrav prebavni sistem.

Mastika s prebiotikom prispeva k odpravljanju bakterije Helicobacter pylori, blaži zgago, napihnjenost in bolečine v želodcu.

SLADICE, V KATERIH LAHKO UŽIVAMO BREZ SLABE VESTI.

LOKUM Z MASTIKO – BREZGLUTENSKA SLADICA, KI SE JI NE DA UPRETI

Tradicionalna mediteranska sladica lokum z okusom mastike se ponudi kot dobrodošlico ob kavi ali čaju. Gladko se stopi v ustih in vas osveži. Foto: MASTIKA.SIIzdelovalci peciva z otoka Chios, ki jih je navdahnila edinstvena smola drevesa mastike, so ustvarili tradicionalno slaščico lokum z okusom mastike, ki je poznana po svoji čudoviti značilni aromi pa tudi po svojih zdravilnih učinkih. Lokum vsebuje eterično olje mastike in je želeju podobna sladica, narejena iz škroba in sladkorja. Priljubljena je med ljudmi vseh starosti po vsem Mediteranu.

TEMNA ČOKOLADA

Odlična temna čokolada s Chios mastiko v prahu: Vsebuje kar 70 % kakavovih delcev, zato je primerna za pripravo vrhunskih slaščic.

MLEČNA ČOKOLADA

Mlečna čokolada z eteričnim oljem Chios mastike: Vsebuje najmanj 34 % kakavovih delcev. Vsebuje eterično olj mastike, ki je poznano po svoji čudoviti aromi pa tudi po svojih zdravilnih učinkih.

KOZMETIČNI IZDELKI IN USTNA HIGIENA

Mastika blog novi izdelki 7

Zaradi antimikrobnega delovanja na ustne bakterije se eterično olje mastike uporablja v zobozdravstvu. Foto: MASTIKAV ustni votlini se nahaja najraznolikejša in najštevilčnejša flora v celotnem človeškem telesu. Predstavlja glavna vrata v dva življenjsko pomembna sistema: prebavila in dihala. Medsebojna  povezanost teh sistemov lahko pomeni tudi različna obolenja, ki se iz ust prenesejo na enega ali drugega.

Mastika blog novi izdelki 8

VRHUNSKA ZOBNA PASTA GINGIVACTION Z MASTIKO

Beli in krepi zobe, ščiti dlesni, preprečuje gnilobo, nadzoruje zobni kamen, uničuje bakterije in mikrobe. Pri redni uporabi zobne paste z mastiko ščitimo svoje zobe pred bakterijami, ki povzročajo karies. Mastika je še posebej učinkovita pri borbi zoper patogene bakterije, ki povzročajo gingivitis in paradontozo. Izvleček rastline alpske vrtnice (Alpine Rose) ima zaščitno funkcijo in poveča antibakterijski učinek zobne paste. Zobna pasta Gingivaction je brez sintetičnih dišav, brez parabenov in brez glutena. Vsebuje fluorid. Zobna pasta deluje protimikrobno, saj zavira rast in razmnoževanje mikrobov v ustni votlini. Nežno do vaših zob, nežno do vaših dlesni.

ŽVEČILNI GUMI Z MASTIKO ZA BOLJŠO USTNO HIGIENO

Mastikina smola in eterično olje mastike ugodno vplivata na ustno higieno. Žvečenje pomirja simptome suhih ust (kserostomije). Z žvečenjem masiramo dlesni in jih dodatno prekrvavimo. Žvečenje čisti ustno votlino in zagotavljasvež dah.

 

NARAVNO MILO, OBOGATENO Z MASTIKO

Če iščete najboljše milo, ga ne iščite več. Po dolgoletnih raziskavah je naravno milo z mastiko idealno za ljudi z občutljivo kožo, alargike in vse tiste, ki iščejo najbolj kakovostne izdelke. Edinstveno milo z mastiko je izdelano izključno iz naravnih sestavin. Ne vsebuje parabenov, mineralnih olj, etanolamina. Eterično olje mastike aktivira mehanizem za obnovo kožnih celic in ohranja potrebno vlažnost kože. Mastikina smola je na področju nege kože poznana po svojih antimikrobnih in pomirjujočih učinkih. Zato jo tradicionalno uporabljajo kot sestavino v kozmetičnih izdelkih za raznolike težave s kožo. Olivno olje pa s svojo sestavo nudi koži antioksidativno zaščito. Vsebuje namreč veliko vitamina E, polifenolov in fitosterolov. Milo z mastiko in olivnim oljem tako kožo nahrani in pomirja.

NARAVNI IZDELKI IZ MASTIKE SO VARNI ZA UPORABO

V Grčiji je mastikina smola v vsakdanji rabi. Klinično testiranje pri odraslih osebah z izjemno visokimi dozami je dokazalo, da je mastikina smola popolnoma varna brez stranskih učinkov. Zaupajte naravi in se pridružite številnim zadovoljnim uporabnikom. Izdelki iz mastikine smole so na voljo v lekarnah in v spletni trgovini MASTIKA.SI  Na spletni strani www.mastika.si so začasno na voljo po znižani ceni. Uvoznik blagovne znamke Mastiha, Art of of Nature, v Sloveniji je podjetje DARILO NARAVE, d.o.o. V naši trgovini na naslovu Šmarska cesta 40, 1291 Škofljica, se vam tudi osebno posvetimo in vam svetujemo glede na vaše težave. Za več informacij smo vam na voljo na telefonski številki: +386 (0)51 220 321.

Dodaj odgovor