Darilo Narave d.o.o. | mastika.si Več info? 051 220 321

Mastika liker KENTOS 500 ml

(1 mnenje stranke)
(1 mnenje stranke)

28,20 

Kentos v grškem jeziku pomeni vezenina. Kentos, kot ga imenujejo prebivalci otoka Chios, pa se imenuje tudi postopek pridobivanja smole drevesa mastike z zarezami na deblu in vejah, ki spominjajo na vezenino.  Je najpomembnejša faza v kultivaciji teh dragocenih dreves, saj iz zarez priteče zdravilna drevesna smola v obliki kapljic. Na otoku Chios ji zato pravijo tudi solze s Chiosa. Odvisno od starosti drevesa, se lahko vanj z največjo previdnostjo in natančnostjo zareže do 100 zarez.

  • Alkoholna pijača prijetnega in blagega okusa.
  • Tradicionalno se ohlajen liker pije po obedu kot digestiv.
  • Odličen tudi za mešanje koktajlov. Dobro se poda z limeto in meto.

Ni na zalogi

Predviden čas dostave: 26. julij 2024

SKU 5200314361162 Kategorije: ,
M Ikone Vegan

Vegan

Mastika Ikone alkohol leta

Ni za mladoletne

Dodatne informacije

SESTAVA:

Chios mastika, alkohol (20%), izvirska voda, sladkor

PROIZVAJALEC:

The Growers Spirit

OPOZORILO: Uživanje alkoholnih pijač je za mladoletne prepovedano! Produkt vsebuje alkohol, zato NI primeren za nosečnice! Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.

Kentos v grškem jeziku pomeni vezenina. Kentos, kot ga imenujejo prebivalci otoka Chios, pa se imenuje tudi postopek pridobivanja smole drevesa mastike z zarezami na deblu in vejah, ki spominjajo na vezenino. Naporno in natančno delo zarezovanja, ki se začne v juniju in konča avgusta, prinese dragocen rezultat: solze drevesa mastike, edinstvena smola polna okusa in pristnosti. Za postopkom pridobivanja smole drevesa mastike se skriva zgodovina, znanje in skrivnosti pridelovalcev, ki se iz roda v rod prenaša že stoletja.

Pridelovalci so liker ustvarili zase, da so po koncu težaškega dela nazdravili s požirkom te osvežujoče pijače. Presenetite svoje brbončice s pretanjenim prepletanjem okusov mastike in filozofije pridelovalcev.

Tradicionalno se liker pije ohlajen iz majhnih kozarčkov po obedu. Je kristalno čista pijača z unikatnim sladkim okusom in zeliščnimi ter lesnimi toni.

Ker vsebuje manj alkohola, je ‘lažjega’ okusa, zato se je odličen za pripravljanje koktajlov.

Mastika liker KENTOS je proizveden s postopkom destilacije mastikine smole.

PODOBNI IZDELKI

Morda vam bo prav tako všeč…

MNENJA

1 mnenje za Mastika liker KENTOS 500 ml

  1. Rok

    Odličen okus, res perfektna alkoholna pijača za mešanje koktajlov!

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja