Darilo Narave d.o.o. | mastika.si Več info? 051 220 321

Solze drevesa mastike

24,00 

Chios mastiha oziroma smola Chios mastike je edinstven naraven izdelek s številnimi koristnimi lastnostmi in široko uporabo že od antike. Pridobljena je iz dreves Pistacia lentiscus, ki rastejo na jugu grškega otoka Chios.

NAMEN IN NAČIN UPORABE:

Uporabljamo jo lahko kot naravni žvečilni gumi. Košček smole žvečimo, dokler se ne zmehča. Žvečimo previdno, saj se smola lahko prilepi na zobe.

Smolo Chios mastike lahko zmeljemo ali zdrobimo v prah in jo tako dodajamo kot dišavo k jedem ali pijačam. Smolo zaradi lažjega  mletja pred mletjem zamrznemo.

Smolo lahko čez noč namakamo v vodi, ki jo nato pijemo kot osvežilni napitek.

Proizvajalec: Chios Mastiha Growers Association

OPOZORILO: Izdelek ni primeren za otroke mlajše od 3 let. Hraniti na suhem in hladnem mestu. Izdelek ne vsebuje glutena.

Količinski popust

Količina*PopustCena s popustom
2 - 35 %22,80 
4 - 58 %22,08 
6 +12 %21,12 

Predviden čas dostave: 13. junij 2024

SKU 5202772123320 Kategorije: ,

UPORABA:

  • Smola Chios mastike se uporablja v farmaciji, parfumih, kozmetiki, pijačah, pekovskih izdelkih, sladkarijah, kulinariki, prehranskih dopolnilih, itd.

LASTNOSTI:

  • Chios mastika deluje protimikrobno (protiglivično, protibakterijsko) in protivnetno, izboljšuje ustno higieno, izboljšuje zdravje dlesni, izboljšuje videz in prožnost kože, pomaga pri celjenju površinskih ran, opeklin, odrgnin, pomaga pri težavah s prebavo (zgaga, refluks, rana oz. čir na želodcu, vnetje želodčne sluznice, okužba z bakterijo Helicobacter pylori) in je odličen aromatičen dodatek jedem in pijačam.

Mastikina smola, ki jo na grškem otoku Chios pridobivajo iz drevesa Pistacia lentiscus, ima že stoletja mnogo načinov uporabe in koristnih lastnosti. Dandanes ima mastikina smola širok spekter uporabe tako v zdravilstvu kot v kozmetiki in tudi kulinariki. Med drugim jo dodajajo v parfume, kreme, olja, uporabljajo jo kot začimbo v tradicionalnih grških receptih, poleg tega pa je tudi naravni konzervans. Potrjeno pomaga pri različnih prebavnih težavah (vnetje želodca, čir oziroma rana na želodcu, refluks, zgaga), kožnih nepravilnostih, srčno žilnih boleznih in ustni higieni.

Mastikina smola v obliki kapljic priteče iz zarez v deblu. Na otoku smoli zaradi tega pravijo tudi ‘solze s Chiosa’. Sprva je smola v tekoči obliki, vendar se po dveh do treh tednih na vročem soncu strdi v trdo a krhko smolo bledo rumenkaste barve. Ob žvečenju se zmehča v belo gumijasto snov, zato je uporabna tudi kot žvečilni gumi. Sprva je grenkega okusa, potem pa razvije izjemno aromo, ki spominja na vonj cedre ali bora. Solze s Chiosa lahko tudi zdrobimo v prah in jo dodajamo najrazličnejšim jedem.

Mastikina smola je 100% naravna z grškega otoka Chios!

PODOBNI IZDELKI

Morda vam bo prav tako všeč…

MNENJA

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Solze drevesa mastike”