16-25

Odmerkov

100 ml

Količina

4-6 ml

Na dan

Darilo Narave d.o.o. | mastika.si Več info? 051 220 321

ZMAGA, olje s Chios mastiko

24,50 

Chios mastika v bio oljčnem olju. Smola drevesa Pistacia lentiscus je močan antioksidant in ima antibakterijske učinke ter pomaga obnavljati želodčno sluznico in tako preprečuje nastanek rane oz. čira na želodcu.

Evropska agencija za zdravila je mastiko z otoka Chios uvrstila na seznam tradicionalnih zeliščnih zdravil. Uporabnost Chios mastike so cenili že stari Grki, ki so jo uporabljali pri težavah z želodcem (razjede (čir oz. ulkus), napihovanje, zgaga itd..), v novejšem času pa obstajajo študije, ki potrjujejo njeno učinkovitost pri okužbi prebavil z bakterijo Helicobacter pylori.

NAMEN IN NAČIN UPORABE:
– Chios mastika v oljčnem olju je učinkovita naravna pomoč in preventiva pred nastankom rane (čira) na želodcu, saj obnavlja in ščiti želodčno sluznico. Ne povzroča stranskih učinkov in je primerna za holistično podporo pri težavah z želodcem.

– Priporoča se jemanje pol ure pred obrokom.

– Priporočen dnevni vnos je 2 do 3 čajne žličke, 30 minut pred obrokom. Pred vsako uporabo dobro pretresite. Vsebina stekleničke zadostuje za 50 čajnih žličk (2ml).

Koristni učinek* se doseže z dnevnim vnosom 1 g Chios mastike, kar predstavlja 2,5 čajne žličke vsebine.

*EFSA (Evropska agencija za varno hrano) je potrdila, da 1 gram Chios mastike na dan pripomore k zdravemu prebavnemu sistemu.

Sestava: BIO oljčno olje, Chios mastika

Količina: 100 ml
Certifikata: Vegan
Kontrolira: SI-EKO-001
Proizvaja: Darilo narave d.o.o., Šmarska cesta 40, 1291 Škofljica, T. 051 220 321

Količinski popust

Količina*PopustCena s popustom
2 - 35 %23,28 
4 - 58 %22,54 
6 +12 %21,56 

Predviden čas dostave: 6. junij 2024

SKU 3830072122297 Kategorije: ,

DN ZMAGA mastika slika 2

ZMAGA, olje s Chios mastiko, je prehransko dopolnilo, ki vsebuje oljno raztopino Chios mastike (smola drevesa). Chios mastika prispeva k zdravemu prebavnemu traktu*.

ZMAGA se uporablja oralno (po žlički) za lajšanje težav s prebavo, kot so bolečine v želodcu, napihovanje, zgaga, refluks, čir oz. rana na želodcu (ulkus, razjeda). Chios mastika ima tudi pomembne učinke na jetra, saj aktivira njihovo razstrupljevalno delovanje. Chios mastika ima protimikrobne lastnosti, ki preprečujejo rast bakterije Helicobacter pylori.

Olje s Chios mastiko deluje tudi protivnetno in pomirja vneto želodčno in črevesno sluznico. Mastikina smola prispeva tudi k dobri ustni higieni**, saj učinkovito preprečuje nastajanje zobnih oblog in vnetja dlesni.

Mastika Lepi Nohti Mastiha

Drevo Chios mastike

Chios mastika je bila poznana in uporabljana že v antični Grčiji. Bila je cenjena po svojem unikatnem okusu in zdravilnih lastnostih. V antični Grčiji so jo uporabljali za zdravljenje prebavnih težav, kožnih bolezni, za ustno higieno. Mastikina smola je bila tudi naravni žvečilni gumi antičnega časa.

Danes pa je s številnimi študijami tudi znanstveno dokazano, da ima Chios mastika številne učinkovine, ki delujejo protibakterijsko, protivnetno in je močan antioksidant.

Zaradi teh lastnosti in svoje unikatnosti se mastika uporablja na različne načine. Tradicionalno jo Grki dodajajo k jedem, pijačam, sladicam, kot aromo in začimbo. Podjetja pa jo uporabljajo za izdelavo kozmetike, izdelkov za ustno higieno in prehranskih dopolnil.

Prehransko dopolnilo ZMAGA, olje s Chios mastiko, je namenjeno lajšanju težav s prebavo. Priporočljivo je za vse, ki imajo težave s prebavo, kot so zgaga, refluks, vnetje želodčne sluznice, razjeda (čir, rana, ulkus), napihovanje, bolečine v želodcu, izredno pa je učinkovita tudi pri odpravljanju okužbe z bakterijo Helicobacter pylori.

Chios mastika se uporablja tudi kot tradicionalno zeliščno zdravilo*** in je varna alternativa in dopolnitev za prav vse, ki si želijo izboljšati zdravje in delovanje svojega prebavnega sistema na naraven način.

DN ZMAGA mastika slika 1

*EFSA (Evropska agencija za varno hrano) je potrdila, da 1 gram Chios mastike na dan prispeva k zdravemu prebavnemu sistemu.

**EFSA (Evropska agencija za varno hrano) je potrdila, da ima Chios mastika ugoden vpliv na ustno higieno.

*** EMA (Evropska agencija za zdravila) je Chios mastiko uvrstila v zeliščno monografijo Evropske unije kot tradicionalno zeliščno zdravilo, ki se uporablja za simptomatsko zdravljenje manjših kožnih vnetij in blažjih prebavnih motenj.

OPOZORILO ZA PREHRANSKA DOPOLNILA:

Priporočenega odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. V kolikor ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali se zdravite, se pred uživanjem posvetujte z zdravnikom.

PODOBNI IZDELKI

Morda vam bo prav tako všeč…

MNENJA

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “ZMAGA, olje s Chios mastiko”