-20%
Darilo Narave d.o.o. | mastika.si Več info? 051 220 321

LEPI NOHTI

(1 mnenje stranke)
(1 mnenje stranke)

Original price was: 15,00 €.Current price is: 12,00 €.

Prihrani: 3,00  (20%)

LEPI NOHTI, olje za nego problematičnih nohtov, 10 ml. Olje z mastiko je namenjeno negi estetsko neprimernih in krhkih nohtov ter obnohtne kožice. Izdelek se nanaša in vtre neposredno na prizadete nohte in obnohtno kožico. Priporočamo nanos dvakrat na dan po eno kapljico na očiščen noht. Pred uporabo dobro pretresite. Ker je izdelek popolnoma naraven in ekološki, ne vsebuje alkoholov, parabenov, dodanih konzervansov, je primeren tudi za otroke in nosečnice.

Sestava: Olea Europaea Fruit Oil, Pistacia Lentiscus Gum, Pistacia Lentiscus Gum Oil, Limonene, Linalool.

Količina: 10 ml
Certifikata: Vegan, BIO
Kontrolira: SI-EKO-001
Proizvaja: Darilo narave d.o.o., Šmarska cesta 40, 1291 Škofljica, T. 051 220 321

Predviden čas dostave: 20. maj 2024

SKU 3830072121122 Kategorije: , Uporaba:

Dodatne informacije

SESTAVA:

Olea Europaea Fruit Oil, Pistacia Lentiscus Gum, Pistacia Lentiscus Gum Oil, Limonene, Linalool.

PROIZVAJALEC:

DARILO NARAVE d.o.o.

New Project (5)New Project (4)
Mastika je smola grškega drevesa Pistacia lentiscus. Znana je po tem, da vsebuje učinkovine, ki imajo antibakterijske, protivnetne in protiglivične učinke. Zato je lahko učinkovita naravna pomoč tudi pri okužbi z glivicami na nohtih. Mastikina smola zavira rast glivic dermatofitov, saj je bogata z alfa pinenom.
 
Že po nekaj tednih nanašanja olja Lepi nohti se debelina nohta, okuženega z glivicami, zmanjša, videz obnohtne kožice se izboljša. Noht postaja čvrst in dobiva zdravo barvo. Mastikina smola spodbuja tudi tvorbo lastnega keratina, kar se kaže v rasti močnega in trdnega nohta.
Mastika Lepi Nohti Mastiha

1. Kaj je glivična okužba nohta?

Glivice so mikroorganizmi, ki so prisotni v zemlji, v zraku, v vodi in tudi v našem telesu. Glivice so v našem telesu prisotne, tudi kadar smo popolnoma zdravi. Živijo v prebavnem traktu, nožnici, ustih in v drugih tkivih v sožitju z drugimi mikroorganizmi.
Kadar pa imamo premalo koristnih bakterij, uživamo veliko zdravil, se popadamo z različnimi boleznimi, imamo slab imunski sistem, smo podvrženi dolgotrajnemu stresu , pa se ravnovesje med koristnimi probiotiki in glivicami poruši. Slednje se začno nenadzorovano množiti. Takrat pride do različnih okužb in glivičnih vnetij. Nohte lahko napade več vrst glivic. Glavni povzročitelji so dermatofiti. V manjšem deležu pa so za glivično okužbo nohtov krive tudi kvasovke ter plesni.
 
Glivično okužbo nohtov imenujemo onihomikoza. Pojavi se tako na nohtih nog kot tudi rok. Razvijajo se lahko leta in se kljub zdravljenju rade ponavljajo. Pogostejše so pri ljudeh z oslabelim imunskim sistemom, lahko se pojavijo kot posledica poškodb nohtov ali kože na stopalih ter pri športno dejavnih ljudeh.
 
O glivični okužbi nohta govorimo, ko glivce začnejo rasti pod nohtom, zaradi česar se noht zadebeli, razbarva oziroma obarva in skrivi, postane krhek in lomljiv. Koža ob nohtu se lušči in srbi. Ko se okužba razširi, lahko noht celo odstopi od podnohtja, kar je zelo boleče in povzroča neprijeten vonj.
Mastika drevo mastkine smole

2. Kako lahko preprečimo okužbo z glivicami? Lepi nohti prava izbira!

Okužbo z glivicami na nohtih se lahko prepreči z dobro higieno in ustreznimi navadami. Kožo po umivanju dobro osušimo. Perilo peremo pri višjih temperaturah. Na javnih kopališčih, savnah smo obuti, tudi kadar se tuširamo. Obutev naj bo udobna in zračna. Predvsem pa je potrebno poskrbeti za uravnoteženo prehrano (čim manj sladkorjev in bele moke) in za ravnovesje imunskega sistema – močnejši kot je ta, manj možnosti bodo imele glivice za rast. Glivična okužba namreč nastane, ko glivice napadejo celice in se imunski sistem ne more boriti proti njim.
 

3. Zdravljenje glivične okužbe nohtov

Glivične nohte lahko zdravimo mehansko z brušenjem in piljenjem nohta ter čiščenjem nohtnega kanala, na voljo pa je tudi več domačih pripravkov in zdravil brez recepta. V primeru, da je okužba prehuda, je nujno obiskati zdravnika, ki predpiše ustrezna zdravila. Ker pa ima dolgotrajna uporaba zdravil stranske učinke, se veliko ljudi odloči za alternativne izdelke.
 
Pri odpravljanju glivic je nujna potrpežljivost in vztrajnost, saj glivic ne moremo odpraviti čez noč. Zdravljenje navadno poteka več mesecev, odvisno od tega, kako obsežna je okužba. Nohti na nogah rastejo počasi, zato lahko preteče več kot pol leta, da zraste nov zdrav noht. Zdravi nohti imajo gladko in enakomerno površino in debelino, barva je prozorna oziroma rahlo rožnata, na površini nohta pa ni madežev ali belih pikic.
 
Obstaja kar nekaj preparatov in domačih receptov, ki so zelo učinkoviti pri boju zoper glivice na nohtih, med njimi je tudi mastikina smola.

4. Chios mastika je naravna pomoč pri odpravljanju glivic na nohtih

Mastikina smola ima raznolike terapevtske lastnosti. Učinkuje protiglivično, hkrati pa prizadeto površino zaceli in nahrani, saj celi rane in kožo pomirja ter regenerira. V nedavni študiji so ugotovili, da je raztopina mastike in hialuronske kisline, ki so jo tri mesece vsakodnevno nanašali na krhke nohte, občutno izboljšala videz in trdnost nohtov. Noht je namreč zgrajen iz keratina, mastikina smola pa spodbuja sintezo keratinov, kar ima za posledico močne in trdne nohte.
 
Ker mastika deluje tudi protimikrobno in protivnetno, ne odstranjuje le simptomov glivične okužbe, ampak nohte varuje pred težavami zaradi bakterijskih okužb ob poškodbah ali vraščanju nohtov.
 
Znanstvene raziskave dokazujejo, da mastikina smola deluje kot odličen antimikotik, kar pomeni, da uspešno zavira rast glivic in se zato lahko učinkovito uporablja tudi pri glivičnih obolenjih nohtov. V raziskavi o protiglivičnem delovanju izvlečkov rastlin, ki se uporabljajo v ljudski medicini, se je izkazalo, da je izvleček iz listov in mladih vej drevesa Pistacia lentiscus, iz katerega pridobivajo mastikino smolo, deloval znatno protiglivično na dermatofite, ki so glavni krivci za glivično okužbo. V eni od raziskav so nadalje ugotovili, da mastikina smola deluje protiglivično tudi na plesni iz rodu Aspergillus, ki so tudi znani povzročitelji glivične okužbe nohtov. Poleg tega mastika na nohtu ustvari film, ki ščiti noht pred vlago in vdorom novih glivic. S svojimi učinkovinami spodbuja tudi regeneracijo tkiva ter tako dodatno pomaga pri zdravljenju.

PODOBNI IZDELKI

Morda vam bo prav tako všeč…

MNENJA

1 mnenje za LEPI NOHTI

  1. Miha

    Po 1 mescu uporabe, je noht kot nov!

Podaj mnenje