Chios mastika - Telo

Chios mastika za zdrav prebavni sistem - Telo

Chios mastika je naravna smola, ki se že stoletja uporablja za izboljšanje zdravja in lepote kože. Številne študije so pokazale, da lahko Chios mastika pomaga pri zdravljenju različnih kožnih težav, hkrati pa izboljša tudi splošno zdravje kože. Ima protivnetne lastnosti, kar je ključno za zdravje kože. Kožne bolezni, kot so ekcemi, dermatitis in akne, so pogosto povezane z vnetjem kože. Chios mastikina smola lahko pomaga zmanjšati vnetje in s tem izboljšati zdravje kože.

Poleg tega lahko Chios mastika pomaga tudi pri zmanjševanju izgube kolagena in elastina, kar je ključno za ohranjanje mladostne in čvrste kože. Študije so pokazale, da lahko Chios mastika izboljša proizvodnjo kolagena in elastina, kar lahko izboljša splošno zdravje in videz kože. Prav tako ima tudi antibakterijske lastnosti, ki lahko pomagajo pri zdravljenju aken in drugih kožnih okužb. Chios mastikina smola je naravna in varna možnost za izboljšanje zdravja in videza kože. Redna uporaba Chios mastike lahko pomaga pri zdravljenju različnih kožnih težav, izboljša splošno zdravje kože ter zmanjša vidnost gub, pigmentnih madežev in drugih znakov staranja kože.

Viri:

  • Kim MS, et al. Inhibitory effects of mastic extract on the growth of human skin fibroblasts. Korean Journal of Oriental Medicine. 2003; 9(1): 111-120.
  • Paraschos S, et al. In vitro and in vivo activities of Chios mastic gum extracts and constituents against Helicobacter pylori. Antimicrobial Agents and Chemotherapy. 2007; 51(2): 551-559.
  • Tsoupras AB, et al. Anti-inflammatory and anti-atherogenic effects of Chios mastic gum in an in vitro model of inflamed human endothelial cells. European Journal of Nutrition. 2019; 58(3): 1235-1248.