Kentos v grškem jeziku pomeni vezenina. Kentos, kot ga imenujejo prebivalci otoka Chios, pa se imenuje tudi postopek pridobivanja smole drevesa mastike z zarezami na deblu in vejah, ki spominjajo na vezenino. Naporno in natančno delo zarezovanja, ki se začne v juniju in konča avgusta, prinese dragocen rezultat: solze drevesa mastike, edinstvena smola polna okusa in pristnosti. Za postopkom pridobivanja smole drevesa mastike se skriva zgodovina, znanje in skrivnosti pridelovalcev, ki se iz roda v rod prenaša že stoletja.
Pridelovalci so liker ustvarili zase, da so po koncu težaškega dela nazdravili s požirkom te osvežujoče pijače. Presenetite svoje brbončice s pretanjenim prepletanjem okusov mastike in filozofije pridelovalcev.
Tradicionalno se liker pije ohlajen iz majhnih kozarčkov po obedu. Je kristalno čista pijača z unikatnim sladkim okusom in zeliščnimi ter lesnimi toni.
Ker vsebuje manj alkohola, je ‘lažjega’ okusa, zato se je odličen za pripravljanje koktajlov.
Mastika liker KENTOS je proizveden s postopkom destilacije mastikine smole.
Vsebuje: mastikina smola, alkohol (20%), izvirska voda, sladkor.