Oljčno olje s Chios mastiko ima odličen okus in vonj ter vsebuje vsaj 1000 mg mastikine smole. Namenjeno je za prehrano ljudi in je odlično za prelive in solate ter kot dodatek različnim jedem. Smola drevesa Pistacia lentiscus z otoka Chios, imenovana tudi solze s Chiosa ali Chios mastika, ima številne terapevtske učinke. Evropska agencija za varno hrano (EFSA) je za Chios mastiko odobrila kar dve zdravstveni trditvi: da pripomore k zdravemu prebavnemu traktu ter izboljšanju ustne higiene.
Sestava: BIO oljčno olje, Chios mastika Neto količina: 250 ml Certifikata: BIO, Vegan Kontrolira: SI-EKO-001 Proizvaja: Darilo narave d.o.o., Šmarska cesta 40, Škofljica, T. 051 220 3321
BIO oljčno olje s Chios mastiko ima odličen okus in vonj ter vsebuje vsaj 1000 mg mastikine smole. Namenjeno je za prehrano ljudi in je odlično za prelive in solate ter kot dodatek različnim jedem.
Ekstra deviško bio oljčno olje s Chios mastiko, 250 ml, ponuja bogato in edinstveno kulinarično izkušnjo. Odlično se poda hladnim in toplim solatam, lahko pa ga uporabite tudi za obogatitev okusa omak in drugih jedi. Značilna zemeljska aroma mastike in izvrsten okus oljčnega olja sta prav drzna kombinacija, ki prebudi naše brbončice.
Recept – Topla solata z rdečo peso, feta sirom in bio oljčnim oljem s Chios mastiko
Solata je barvita kombinacija pomaranče in pese, ki jo dopolnjujeta aromatična mastika in feta sir.
Za 2 do 4 porcije potrebujete sledeče:
1 kg rdeče pese
pomarančna lupinica 2 bio pomaranč
4 žlice bio oljčnega olja s Chios mastiko
3 žlice pomarančnega soka
2 žlici kisa (najbolje balzamični)
150 g feta sira
pest neslanih jedrc pistacije
sol, poper po okusu
Peso skuhajte, olupite in narežite na željeno velikost.
Za preliv zmešajte nastrgano pomarančno lupino s pomarančnim sokom, oljčnim oljem s Chios mastiko, dodajte kis ter začimbe. Zmešajte preliv in peso ter dodajte nadrobljen feta sir ter nasekljane pistacije.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.